2005-12-19 – Måndag

Vår Arubaresa började smått kaosartat. Vi satt på ett café på Arlanda och skulle fika. Efter 3 munnar varm latte sparkade Albin till bordet så att min Megalatte föll i mitt knä. Byxorna blev genomvåta i rumpan, mellan benen och längs hela baksidan av benen. Medan jag torkade mig med caféets servetter sprang Mats och kollade om någon affär sålde byxor. Det fanns det. Vi avlägsnade oss från bordet och gick till klädshopen. Urvalet är ju som det är på en flygplats och eftersom byxorna var av en glansig, tunn variant började de torka så smått. Så jag avböjde att handla nya och sparade rätt mycket pengar. De billigaste kostade runt 1300 kr… Dock köpte jag mitt ett stycke lyxig underbyxa och sprang till närmaste toalett. Där stod jag ett tag under handtorken, a la Mr Bean. *s* De gamla trosorna åkte i soporna och med nya trosor och nästan torkade byxor och strumpor gick vi vidare. På Presstop hittade jag två härliga Scrapbook-tidningar. Jag var värd två stycken efter lattemissödet, tyckte jag.

Flyget från Arlanda lyfte i tid och vi landade 20 min före utsatt tid på Schipol Airport. Flygningen gick jättebra med Albin, han somnade en kvart efter start och vaknade lagom till landningen. Vi köpte två jätteportioner Spaghetti bolognese och mätta hittade vi på ett lekrum där Albin, efter två blyga startminuter, snart hade tagit kommandot över rutschkanan. Flyget från Amsterdam var försenat och skulle gå 15.30 istället för 14.30 som det var sagt. Fine. Tiden ändrades till 16.00 och vi tog det lugnt. När klockan var 14.15 tittade Mats på en tv som visar flygtiderna. Då stod det plötsligt ”boarding” på vår flight! Vi fick lite småbråttom från lekrummet till gaten, men väl där var det lugnt. Folk gick genom säkerhetskontrollen och allt tog en väldig tid tyckte vi. Vi väntade och väntade… Strax före 16 ropade de ut att det var tekniska problem med flygplanet. Ny avgångstid var 16.45 och de hoppades hinna fixa problemet till dess. Vi fick mat- och dryckvauchers så vi tog varsin burgare på McDonalds, det räckte inte till mer. Albin hade just somnat i Ergon så han fick sova. Tillbaka vid gaten fick vi snart veta att nya tiden för info var 18.00 och troligen är det inte fixat då heller.

Just nu sitter vi alltså fast i Amsterdam, jag i mina kaffedoftande byxor (det ser inte alls ut som jag har kissat på mig…) och vi längtar bort härifrån. Vi vill komma till Aruba!!