2005-12-20 - Tisdag

Vi är HÄR! Efter en oändligt lång resa… Kl 18.45 igår fick vi veta att 20.30 skulle de bestämma om vi skulle flyga eller bo på hotell. Vi fick mera vauchrar för att köpa mat och gick och handlade sallad. Albin fick efterlängtad välling. Eftersom vi hade fått 30 Euro att köpa mat för och man skulle inte få tillbaka några växelpengar så fick vi med oss en liten flaska rödvin och en Pringles. Vi gick till ett skötrum och Albin fick gå på toa, borsta tänderna och pjamas på. Strax innan vi var klara där ropar de ut i högtalarna att flighten till Aruba ska boarda!! *panik* Skepsisen bland alla är rätt hög vid det här laget när vi kommer till gaten. Ska de verkligen ta alla genom säkerhetskontrollen för tredje gången för att sen avbryta boardingen igen? Men nä, den här gången fick vi gå ombord. Efter en del trasslande (Mats och jag fick de två platserna i mitten av fyra…) fick vi tre stolar istället för två och Albin somnade strax efter start. Vi lyfte från Amsterdam 7 timmar försenade, 21.30 istället för 14.30. Flygresan blev dock lite kortare än vi hade räknat med så efter drygt 9 timmar landade vi på Aruba. Bortsett från att planet pajade och att alla var trötta och mindre väldoftande (har fortfarande torkad latte på byxorna) så gick flygresan bra. Albin sov i drygt 7 timmar! Här är nu klockan 3.42 och vi ska sova. Fast Albin är inte riktigt med på det… Tänkte bara tillägga att när vi klev av planet var det kolsvart ute, palmer på gatorna och 28 grader varmt!

Senare samma dag…

Vi vaknade 8.48 och klädde på oss. Kjol och linne. Albin fick linne och shorts. Efter lite irrande hittade vi frukostresturangen och där fanns en härlig buffé. Det blir inte så svårt att äta GI-bra heller, där fanns både omeletter, bacon och grovt bröd. Vi smög ner en banan till senare bruk. Sen var det dags för information. Vi mötte en reseledare från De Palm Tours, som informerade om vad som finns att göra här på Aruba. Hon frågade om någon var där på sin ”honey moon” och vi räckte upp handen. Då fick vi ställa oss upp och få en applåd. *jeez* Vi bokade två grejer, en rundtur i buss på julafton och en Sunset sail till imorn. Sen gick vi tillbaka till rummet. Vi smorde in oss, Albin med SPF 50 och vi med 30. Albin fick dessutom på sig sin solskyddsdräkt. När vi kom ut på poolområdet blev Albin alldeles badsugen på en gång. Han höll på att åla sig ur vagnen, han var helt i extas. Själv hade jag lite svårt att se först eftersom det var extremt ljust. Vi hittad ett par solstolar och jag klädde av oss skor och solhattar och sen var det bara plums i poolen tyckte Albin. Vi badade och badade och badade och solade lite. Men mest var det kul att bada, tyckte Albin. Mats shoppade mackor till lunch och sen skulle Albin sova middag. Det tyckte inte Albin. Han låg i vagnen i säkert 1,5 timme men somnade inte. Det var så härligt att ligga där på en solstol och titta upp mot palmerna! Vi hade inte fattat hur nära havet vi skulle bo. Från vår solstol var det kanske 8 m till poolen och 10 m till havet. Sanden var alldeles kritvit och havet var lagom salt. Jag la mig i havet och bara flöt, det var så fridfullt.

På eftermiddagen åt vi glass och sen badade vi lite mer. Albin lagade mat vi poolkanten med hink och spade och en massa vatten. Han älskade att bada. Han kastade sig ner från barnpoolskanten till oss och vågade simma lite själv med simringen.

Vid 16-tiden drog vi oss upp till rummet, duschade och bytte om för kvällen. Vi gick till ett ställe som sålde kort för Internet-uppkoppling. Man betalar i förväg som med telefonkort. Men där var så lång kö så vi gick och åt istället. Vi hade sett ett ställe som sålde italiensk mat som vi testade. Det visade sig vara ett snabbställe där man beställde över disk och fick bära sin bricka själv. Det var gott och Albin slukade en massa pasta. När han hade ätit en JÄTTEportion blev han kissnödig. Mats gick in på resturangen men där fanns ingen toa. Det slutade med att jag sprang hem till hotellet med Albin i vagnen. När han var klar gick vi tillbaka till Mats på resturangen. Vi belv snart klara där och gick över gatan till ett italienskt kafé. Vi köpte varsin latte och medan vi väntade somnade Albin i vagnen. Vi gick en bit längs stranden och tittade, men det blir väldigt mörkt när solen har gått ner. Tillbaka vid hotellet köpte vi varsin Smirnoff Ice i butiken och gick upp på rummet. Vi la Albin i sängen och satt på balkongen en stund innan vi också gick och la oss. Det är härligt här.