2005-12-23 – Fredag

Dan före dan… En sak som slår mig är att det pyntas väldigt mycket här. Det är väldigt vackert med alla lampor på kvällarna, som annars är kolsvarta. Men att de sätter små snögubbar i plast överallt känns lite fel här i 30 graders värme. Har de ens sett en snögubbe irl?

Efter frukosten packade vi och tog bussen in till stan. Albin somnade på vägen till busshållplatsen. Bussarna var inte gjorda för barnvagnar så alla fick tränga sig förbi oss i gången och vi fick gå på och av i dörren längst bak. Det var enkelt att åka buss här, det står Down town på bussarna och när man ska tillbaka står det Hotel Area. Så det är inte så svårt att välja rätt buss. Vi åkte in till Oranjestad, som inte var så mycket att se. Man gjorde stan på en förmiddag. Vi gick in i några butiker, bytte blöja på Burger King, promenerade genom en park, åt pannkakor på The Dutch Pancake House, bytte mera blöja vid en fontän, gick till hamnen och tittade på alla stora lyxyachter, köpte Aloe vera-produkter som är gjorda i Aloe vera-fabriken på ön. Sen tog vi bussen hem igen. Albin var då måttligt less på värmen och stan och ville BADA!

Väl hemma vid poolen hade det blivit lagom varmt och vi badade länge! Sen sov Albin middag medan jag och Mats drack frusna banandrinkar. Albin sov länge, så jag passade på att skriva några vykort som vi köpte inne i stan. Alla tre har fått lite små värmeutslag och soleksem så det var rätt skönt med en halvdag vid poolen faktiskt. Men Albin tyckte det var löjligt att vi inte badade hela tiden. Det är det enda han vill göra, från att han vaknar tills han somnar. Men det är ju det som är så härligt med att vara här!

Vi gick till italienska stället och gav Albin spaghetti och köttfärsås, han slukade en jätteportion! Sen fick han lite välling också, som han tjatade om. Efter det gick vi till Pelican Pier och åt middag. Mats åt en tallrik med grillade skaldjur och pommes och jag åt en entrecote. Det var så fint, resturangen låg på en pir ute i havet och vårt bord stod kanske 3 meter från havet. Vi blev både mätta och nöjda, men vinet var skitäckligt.

Nu har vi packat inför imorn. Vi ska på busstur runt öns sevärdheter och vid lunch åker vi båt ut till De Palm Island för att bada och snorkla. Vilken julafton! Albin ska ha på sig tomteluva till frukost och han får två julklappar på morgonen. Idag inne i stan köpte vi ett fint bordsunderlägg till honom i julklapp, men det får han när vi kommer hem. Måste upp rätt tidigt (som vanligt) imorn så jag lägger mig nu. 21.28