2005-12-25 – Söndag

Idag har det varit mulet från och till hela dagen. Imorse när vi vaknade var det vattenpölar ute, det hade alltså regnat. Under frukosten kom en skur till. Vi var för sent ute vid poolen så vi fick inga solstolar med parasoll. Här är det mer eller mindre djungelns lag som gäller vid solstolarna. Folk springer ut så fort de vaknar och lägger tillhörigheter på solstolarna. De ”bästa” alldeles vid strandkanten blir först bokade och sen de som är närmast poolen (det är iofs inte särskilt lång emellan) och efter inte lång stund finns det inga kvar. Så det gäller att vara med där, när de blekfeta, svinrika amerikanerna knatar ut med sina handdukar tidigt i ottan.

Vi har mest badat och solat och haft mysigt idag. Jag tyckte det blev rätt jobbigt ett tag och hade nästan kunnat döda någon för lite skugga. Men efter en liten regnskur och moln över Paradiset så fick jag min svalkande solpaus. Vi svek poolen redan vid 15-tiden för att vila och duscha. Alla tre var trötta. Kanske lite julaftons-hang over?

På kvällen drack Albin glatt välling (italienska haket var julstängt) och sen gick vi till Texas de Brazil. Det var en häftig resturang med helt eget koncept. Vid varje plats låg en liten pappersskylt som hade en röd och en grön sida och en liten tång. Den röda sidan på skylten låg uppåt först. Först fick man äta av salladsbuffén, som var bland de bästa jag har sett. Där fanns till och med sushi (!) som gjordes av en riktig sushikock. Efter salladsbuffén vände man på sin skylt så att den gröna sidan var uppåt. Då fick vi nya tallrikar och vår servitör kom in med vitlöksdoftande potatismos och nån slags friterad banan som vi skulle ha till köttet. Sen kom det in män med olika sorters kött på stora spett till oss. De presenterade vad för sorts kött de hade och frågade om man ville ha. Om man tackade ja, skar de av en skiva och så fick man plocka det med sin egen tång eller så la de köttbiten på ens tallrik. Det fanns säkert 10-15 olika sorters kött, lamm, biff, fläsk, korv, kyckling mm. Det var riktigt grillat och suveränt gott. Både Mats och jag kände att det var klart resans bästa mat. (och bästa på länge över huvud taget) Efter middagen hade Albin somnat och vi tog varsin cappucino, som faktiskt smakade cappucino! Sen gick vi en stund längs stranden innan vi drog oss upp till rummet.